Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief mei is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. 
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Notariskantoor Smook
mr. P.K. Smook
Rustoordlaan 31
7211 AV EEFDE
T: (0575) 51 45 34
E: notaris@smook.nl

Tegenstrijdig belang bij handelen op grond van algemene volmacht of levenstestament

In een levenstestament of algemene volmacht kunt u vastleggen welke personen u mogen vertegenwoordigen en uw belangen mogen behartigen, met name voor als u dat zelf niet meer kunt. Het kan daarbij voorkomen dat degene die u als gevolmachtigde hebt aangewezen handelingen gaat verrichten waarbij hij of zij zelf betrokken is als wederpartij.

Kopersdilemma: nieuwbouw of bestaande bouw?

Nieuwbouw of bestaande bouw? Deze vraag zal een potentieel huizenkoper zichzelf vaak stellen. Echter, wat is de beste keuze? Eindelijk bent u erover uit: u bent klaar met huren en gaat dit jaar toch echt een woning kopen. Direct na het huren-of-kopen-dilemma dienst dan direct het volgende dilemma voor de deur. Wilt u bestaande bouw of nieuwbouw kopen? Een bestaande woning heeft zo zín charme, maar een nieuwbouwwoning kunt u nog veel meer naar uw hand zetten. Om u te helpen bij het bepalen of nieuwbouw bij u past, hebben we de voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Hypotheekrente blijft maar dalen.

De rente op spaargeld is historisch laag, de banken staan zelfs op het punt spaarders geld te gaan rekenen voor het stallen van hun spaargeld. Op zich niet zo een gek idee aangezien de banken bij de Nederlandse bank en de Europese centrale bank geld toe krijgen als ze geld lenen. Voor woningbezitters heeft de lage spaarrente zeker voordelen. Ook de hypotheekrente staat op een historisch laag punt en lijkt maar te blijven dalen.

Tijdig nadenken over het regelen van uw nalatenschap

Wat moet er gebeuren met uw bezit en eventuele schulden na uw overlijden? Een vraag waarover u tijdig kunt nadenken. U kunt alvast nagaan hoe de vererving is. U voorkomt daarmee dat er na uw overlijden onduidelijkheden ontstaan over uw erfenis. Hoe kunt u dat doen?

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie