Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief september is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. 

Met vriendelijke groet,

Notariskantoor Smook
mr. P.K. Smook
Rustoordlaan 31
7211 AV EEFDE
T: (0575) 51 45 34
E: notaris@smook.nl

 

Een huis kopen via Internetveiling

Verreweg de meeste woningen zijn belast met een hypotheek, in bijna alle gevallen geeft dit geen problemen. Soms kan een woningeigenaar niet meer aan zijn betaalverplichtingen voldoen en kan de geldverstrekker besluiten de woning te verkopen via een executieveiling. Van oudsher hing om het fenomeen executieveiling een schimmige sfeer van duistere zaaltjes en handelaren die vooraf afspraken maakten over maximum bedragen. Het was voor de gemiddelde particulier niet verstandig zich in dit wespennest te begeven. Die situatie is stevig verbeterd.

Beperking wettelijke gemeenschap van goederen maakt grote kans

Wie nu in Nederland trouwt, deelt automatisch alles wat hij of zij heeft. Niet alleen wat u tijdens het huwelijk samen krijgt of kwijtraakt is van u samen. Ook al uw voorhuwelijkse vermogen en schulden wordt gezamenlijk eigendom. Er ontstaat tussen u beiden als echtgenoten een wettelijke gemeenschap van goederen. Inmiddels heeft de Tweede Kamer ingestemd met het initiatiefwetsvoorstel om de wettelijke gemeenschap van goederen te beperken. De Eerste Kamer moet nog stemmen om het voorstel als wet te kunnen aannemen.

 

Samenwonen “als ware men gehuwd”

Een levenspartner vinden is prachtig en vaak wordt er besloten om te gaan samenwonen.  Als u dan gaat samenwonen kan dat gevolgen hebben op veel verschillende juridische gebieden. Denk bijvoorbeeld aan wijziging van partneralimentatie verplichtingen, de opeisbaarheid van een erfdeel door een kind bij de langstlevende ouder, een wijziging in de WW-uitkering of de AOW-uitkering en wijzigingen in fiscale aanspraken zoals toeslagen en fiscaal partnerschap.

Aankoop recreatiewoning als alternatief voor spaargeld

De rente op uw spaargeld is gezakt tot bijna 0%. Met de nieuwe regels voor de box 3 belasting in het vooruitzicht is het wellicht tijd voor actie. Om een negatief rendement op uw spaargeld te voorkomen kan het interessant zijn belegging in een recreatiewoning te overwegen. De markt voor recreatiewoningen in Nederland is zich, na jaren van prijsdaling, sterk aan het herstellen.

Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie