Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief februari is uit.  Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. 

Met vriendelijke groet,

Notariskantoor Smook
mr. P.K. Smook
Rustoordlaan 31
7211 AV EEFDE
T: (0575) 51 45 34
E: notaris@smook.nl

 

“We hebben het er al eens vaker over gehad…”

Bij de afwikkeling van een nalatenschap horen we regelmatig:
“We hebben het er al vaker over gehad, maar we hebben nooit de stap genomen om zelf een testament op te laten maken. We wisten eigenlijk wel dat het verstandig zou kunnen zijn om een testament te maken. Je denkt echter tegen beter weten in: Ach het overkomt ons niet …. We hebben dus niet een testament gemaakt. ... en we dachten ook nog dat het duur zou zijn. We hadden achteraf toch eerder moeten komen, dan waren we nu beter en goedkoper uit geweest.”
 

Laat u niet gek maken op de woningmarkt

De hypotheekrente staat erg laag. De huizenprijzen zijn nog steeds relatief laag maar lopen op. Het moment om nu toe te slaan op de woningmarkt lijkt aangebroken. Veel woningeigenaren zijn aangesloten bij Vereniging Eigen Huis, hieronder vindt u een samenvatting van een recent met de voorzitter van VEH, Hans André de la Porte gehouden interview, gepubliceerd in De Limburger.

 

Oversluiten hypotheek kan maandlasten halveren

De woningmarkt draait weer, er worden weer bijna net zoveel transacties gesloten als voor de financiële crisis. Echter, niet elke huiseigenaar is van plan om te verhuizen. Ook al zijn er geen verhuisplannen en woont u prima naar uw zin, dan kunt u toch een graantje meepikken van de ontwikkelingen op de woningmarkt.

Trouwen: alles samen delen of toch niet?

Wie gaat trouwen in Nederland, doet dat in de meeste gevallen in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen en schulden van de aanstaande echtgenoten gemeenschappelijk worden. Om dit te voorkomen kunt u, vóórdat u naar de gemeente gaat om elkaar het ja-woord te geven, huwelijkse voorwaarden laten opmaken bij de notaris.

Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie